Suomen ilmailumuseo

post thumb
Koulutus
kirjoittanut Valtteri/ 29 Dec 2021

Suomen ilmailumuseo

Suomen ilmailumuseo sijaitsee Vantaalla Aviapoliksessa. Se on hyvin lähellä Helsinki-Vantaan lentoasemaa, joten saapuminen museoon onnistuu näppärästi myös lentokentälle saapuvilta turisteilta. Museossa pääsee ihastelemaan suomalaista ilmailua sekä tietenkin suomalaisten suunnittelemia tai käyttämiä lentokoneita. Museo onkin todella vaikuttava ja siellä kannattaa käydä vähintään kerran elämässä. Ilmailumuseo sopii erittäin hyvin vierailukohteeksi niin kesällä kuin talvellakin, sillä se on avoinna ympäri vuoden.

Suomen ilmailumuseo - näyttelyt

Suomen ilmailumuseossa pääsee tutustumaan erilaisiin näyttelyihin. Lentomuseo tarjoaa vaikuttavan kokoelman perusnäyttelyitä, erikoisnäyttelyitä ja virtuaalinäyttelyitä. Perusnäyttelyyn kuuluvat eri aikakausien hienot lentokoneet ja ihastella voi niin sotilasilmailua kuin harrastusilmailua ja matkustusilmailuakin. Lentokoneita on esillä noin 70 kappaletta. Lisäksi näyttelystä löytyy paljon erilaisia ilmailuun liittyviä esineitä. Tällaisia ovat esimerkiksi pienoismallit, mittarit ja potkurit.

Erikoisnäyttelyissä pääsee tutustumaan usein vaihtuviin ilmailualaan liittyviin mielenkiintoisiin teemanäyttelyihin. Kiinnostavat vaihtuvat teemat houkuttelevat kävijöitä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Näyttelyt tarjoavat mahdollisuuden tutustua paitsi ilmailualan myös Suomen historiaan mielenkiintoisella tavalla. Erikoisnäyttelyt löytyvät museon välihallista, jossa järjestetään myös erilaisia työpajoja ja tapahtumia. Ilmailumuseon virtuaalinäyttely tarjoaa puolestaan mahdollisuuden seurata valittuja näyttelyitä virtuaalisesti.

Lentomuseo tarjoaa myös elämyksiä

Suomen ilmailumuseo tarjoaa myös hauskoja elämyksiä. Erilaiset lentosimulaattorit tarjoavat erittäin todentuntuisen simulaation lentämiseen. Tarjolla on moderni siviilikone, matkustajakone, nostalginen retrokone sekä maailmansodan aikainen hävittäjä. Simulaatiossa on mukana kokenut kouluttaja, joka opastaa simulaattorin käyttämisessä. Simulaattorit ovat hyvä lahjaidea ystävälle tai erinomainen kokemus ihan itselle. Aika lentosimulaattoriin pitää varata etukäteen ja sen voi tehdä kätevästi ilmailumuseon verkkosivujen kautta.

Suomen ilmailumuseo mahdollistaa tutustumisen myös opastuksen avulla. Erilaiset opastetut kierrokset ovatkin paras tapa tutustua museoon ja suositeltavia etenkin sellaisille henkilöille, jotka vierailevat museossa ensi kertaa. Opastettu kierros sopii erinomaisesti myös kaveriporukalle vaikkapa polttareiden tai muiden hauskojen juhlien ohjelmanumeroksi.

Elämyksiä

Ilmailumuseossa on lukuisia kokoelmia ja yhteensä noin 9 600 esinettä Suomen ilmailualan historiaan liittyen. Kokoelmista löytyvät ilma-alusten osat, moottorit, mittarit, lentokoneet ja niiden rungot, palkinnot, kunniamerkit, arvomerkit, pienoismallit, lennokit, lennokkimoottorit sekä edellisiin liittyvät osat ja laitteet. Ilmailumuseo on nykyaikainen ja moniin tapahtumiin voi osallistua virtuaalisesti, mikä mahdollistaa sen, että tapahtumia voi seurata kotoa käsin ja samalla vaikka surffailla live-kasinot -sivuilla.

Ilmailumuseon näytös Kaivopuistossa on suurtapahtuma, joka esittelee suurelle yleisölle ja vierailijoille sekä alan harrastajille suomalaisen ilmailualan historiaa, tätä päivää ja tulevaisuutta. Esillä on runsas kattaus erilaisia ilma-aluksia sekä näyttäviä esityksiä ja tapahtuma on niin maalla, merellä kuin tietenkin myös ilmassa.

Suomen ilmailumuseo historiasta nykypäivään

lmailuala on kehittynyt todella valtavin harppauksin historiansa aikana aina siitä saakka, kun Apollo 11 ‑avaruuslento tehtiin, ihan tähän päivään asti ja kehittyy toki edelleen. Ilmailumuseo on hieno paikka tutustua tähän mielenkiintoiseen kehitykseen ja päästä näkemään omin silmin, millaisia muutoksia ala on kokenut ja miten lentokoneet ovat matkan varrella muuttuneet.

Ilmailumuseosta löytyy useita tavaroita, jotka liittyvät merkittävällä tavalla ilmailualan kehitykseen tai sen murrokseen sekä merkittäviin tapahtumiin. Osa näistä aineistoista ovat sellaisia, joihin suurella yleisöllä ei ole pääsyä, mutta niitä esitellään museon verkkosivuilla varsin kattavasti.

Suomen ilmailumuseo on todella loistava ja monipuolinen vierailukohde. Vierailun päätteeksi voi tehdä hankintoja museokaupasta, jossa on todella hyvä valikoima erilaisia ilmailualaan liittyviä tuotteita, kuten pienoismalleja ja aiheeseen liittyviä kirjoja. Museosta ei tarvitse poistua nälkäisenä, vaan lopuksi voi piipahtaa kahvila Yläpilvessä syömässä lounassalaatin tai herkuttelemassa kupposella kahvia kera herkullisen leivonnaisen tai kakkupalan.