SUP lauta kahdelle vai SUP jooga

post thumb
Elämykset
kirjoittanut Valtteri/ 02 May 2024

SUP lauta kahdelle vai SUP jooga

Elämässä kaipaa haasteita ja usein niitä löytääkin helposti jo olemassa olevan harrastuksen parissa. Varsin nopeasti suosioon noussut SUP lautailu tuo haastetta lisää, jos lajiin tutustuu hiukan tarkemmin. Jos sinulla on lajiin hurahtanut ystävä, voitte harkita lautailua yhdessä eli silloin kysymykseen tulee SUP lauta kahdelle. Jos taas rauhoittuminen laudalla kiinnostaa, niin siihen on tarjolla SUP jooga. Mitä nämä lajit tarkoittavat, katsotaan sitä tarkemmin.

Hankitaanko SUP lauta kahdelle?

Suppailu on mukavaa jo yksinkin, mutta SUP lauta kahdelle kuulostaa äkkiseltään mielenkiintoiselta idealta. Saman laudan päällä pitää selvitä kaverin kanssa, joten siinä vaaditaan joitakin ominaisuuksia sekä laudalta että molemmilta laudan päällä olevilta.

Kun on yksin laudalla, suppailu on varsin helppoa. Hyvänä päivä ne sujuu kuin leikki ja toisinaan tulee hiukan haastetta kuten Sanulissa, jossa auttaa Sanuli solver. Alku voi olla hieman haasteellinen, mutta kun oppii reagoimaan kaverin liikkeisiin, sujuu suppailu kahdestaan erittäin hyvin.

SUP lauta kahdelle vauhdikkaaseen menoon

Millaista on suppailu kaverin kanssa samalla laudalla? Ensin alkuun se vaatii harjoittelua. Vaikka itse olisi tottunut lautaan, tulee kaverin liikkeistä hiukan haastetta. Se vaatii jonkin verran totuttelua, mutta mikäli kaverikin on ollut laudan päällä enemmän ja vähemmän, harjoittelun jälkeen kaikki alkaa sujua varsin mallikkaasti.

Tärkein seikka on huomioida ensinnäkin se, että suppailu on turvallista. Siitä ei kannata tinkiä missään vaiheessa, vaan tarvittavat turvallisuuteen liittyvät seikat on aina huomioitava. Toisekseen on pidettävä huolta siitä, että laudan kantokyky pitää olla riittävä. Eli lautaankin on hyvä varata hiukan niin sanottua pelivaraa.

Kahdella melalla lautaan saa myös liikettä aivan eri tavalla, joten vauhtia voi lisätä sitä mukaa kuin tasapaino kaverin kanssa suppailessa tulee varmemmaksi. Tämä vaihtoehto onkin oikein mainio kesän uusi harrastus. Hyvä uimataito tuo tekemiselle lisää turvaa.

SUP jooga matolta veden päälle

Jos tuntuu siltä, että SUP lauta kahdelle ei ole lainkaan oma juttu, niin sitten voi harkita keholle täydellistä harjoitusta veden päällä. SUP jooga on laji, jota tehdään SUP laudalla. Samalla lailla kuin joogaisit matolla, se kehittää kehon hallintaa sekä tietysti tasapainoa. Lisäksi laudalla tehtynä tasapaino kehittyy vielä paremmin ja jopa nopeammin.

Jooga on varsin suosittu lajina, mutta kuinka moni joogan harrastaja on valmis lähtemään laudalla veden päälle? Selvää on, että matolla joogaaminen on huomattavasti helpompaa, sillä lattia ei missään tilanteessa anna periksi eikä matto kaadu kuten SUP lauta voi tehdä. Uimataito on tämän joogan yksi tärkeimmistä osattavista asioista, vaikka jooga sinällään olisi uutta.

Joogaaminen SUP laudalla vaatii tasapainoa hiukan enemmän, mutta toisaalta sinun ei tarvitse olla myöskään kokenut suppailija päästäksesi SUP joogan makuun. Oikeastaan tärkein ominaisuus on halua kokeilla jotakin uutta.

SUP jooga on meditatiivinen kokemus

Jos vielä mietit, mitä mielenkiintoista haluat kokea tulevana kesänä, voit vertailla mielessäsi kahta eri asiaa. Onko sinulla kaveri, jonka kanssa SUP lauta kahdelle voisi olla uusi ja mielenkiintoinen kokemus vai olisiko sittenkin SUP jooga se omin juttu?

Ensikertalaiselle SUP jooga voi olla jo sinällään meditatiivinen kokemus. Alkuun saattaa tulla tunne, että meditaatiot on jätettävä sikseen, kun pelkästään tasapainon pitäminen on haasteellista. Lautahan keinuu ja liikkuu vedessä, sillä sitä ei ankkuroida millään lailla paikoilleen.

Muutaman kerran jälkeen luonto auttaa huomattavasti stressin purkamisessa. Veden liplatus sekä muut luonnon äänet auttavat siinä, että saatat saada syvän mielenrauhan ja stressi unohtuu huomattavasti helpommin.

SUP lauta sopii monenlaiseen harrastukseen

Kuten huomaat, tuulitunneli, suppailu tai jooga saattavat kuulostaa tarpeettoman jännittäviltä aiheilta, mutta jokainen niistä tuo omanlaisen uuden aluevaltauksen lisäksi myös jopa meditatiivisia kokemuksia. Kaverin kanssa suppailessa on otettava huomioon laudan liikkeiden lisäksi myös kaverin liikkeet. Laudalla joogaamisessa tasapaino kehittyy entistä paremmaksi. Jos sinulla on mahdollisuus testata näitä, napaa ihmeessä mahdollisuudesta kiinni.