Elämysmatka urheilun huippukisoihin

post thumb
Koulutus
kirjoittanut Valtteri/ 13 Feb 2024

Elämysmatka urheilun huippukisoihin

Urheilun huippukisat ovat monella urheilijalle toiveiden täyttymys, mutta niin se voi olla myöskin katsojalle. Olympiakisat ovat neljän vuoden välein ja niitä pidetään ympäri maailmaa, joten olisihan se koettava edes kerran elämässä. Onko elämysmatka urheilun huippukisoihin vain harvojen mahdollisuus, mutta monen haave? Mietitään asiaa elämysmatkan näkövinkkelistä.

Pariisin kesäolympialaiset ja elämysmatka

Pariisi matkakohteena on jo sinällään kiehtova ajatus. Rakkauden kaupunki on täynnä erilaisia nähtävyyksiä ja jos siihen vielä yhdistetään Pariisin kesäolympialaiset vuonna 2024, on kokonaisuus vertaansa vailla. Parhautta on myös se, että kisat ovat kerrankin Euroopassa eikä matka Ranskaan kestä lentäen edes kohtuuttoman kauan.

Lentomatkalla voi hiukan torkahtaa, kuunnella musiikkia tai ratkaista Sanuli, jos lentokoneessa sattuu olemaan ilmainen netti matkustajien käytössä. Perillä on reilun kolmen tunnin lentämisen jälkeen, joten se on mukava sekä lyhyehkö elämysmatka patongin pääkaupunkiin.

Tällainen Pariisin matka vaatii hiukan suunnittelua, sillä yhteen on sovitettava lentomatkat, kisojen aikataulut ja liput sekä majoitus. Kisoissa haluaa tietenkin seurata suomalaisten urheilijoiden edesottamuksia. Jos näiden palikoiden pitäminen kurissa tuntuu hankalalta, voi kaiken varaamiseen käyttää esimerkiksi matkatoimistoa.

Autourheilun fanaatikolle Formula 1 matkat

Useammin Euroopassa on sentään autourheilun kuninkuuslajin mahdollisuuksia. Kyseessä silloin ei ole tuulitunneli elämyksenä vaan siinä pyritään pitämään renkaat hyvällä pidolla tiukasti asvalttia vasten. Eurooppa onkin varsin mainio vaihtoehto, monet Formula 1 matkat suuntautuvat juuri tälle alueelle.

Keväällä on mahdollisuus lähteä Monacoon, kesällä Espanjaan, Itävaltaan, Unkariin, Belgiaan, Alankomaihin tai Italiaan. Tarjolla on erilaisia maita ja samalla myös erilaisia ratoja, jossa elämysmatka voi saada ihan uudenlaisen jännityksen. Hinnat henkilöittäin vaihtelevat sen mukaan, millaista palvelua perillä haluaa.

Näille matkoille voi lähteä myös hyvin omatoimimatkailijana, kunhan pitää huolta siitä, että varaa matkaa varten kaiken tarvittavan eli myös kisaviikonlopun liput. Näitä järjestetään useammin kuin olympialaisia, joten Formula 1 -kisoja voi käydä katsomassa vaikkapa vuosittain.

Kenelle elämysmatka urheilun huippukisoihin sopii?

Näissä kiinnostavissa isoissa kisoissa on aina paljon muitakin katsojia, niin silloin ei voi ärsyyntyä siitä, että kisoissa on paljon väkeä. On aivan varmaa, että katsomossa et ole yksin ja metelikin on sen mukaista. Korvat voivat soida vielä pitkään illalla sen jälkeen, kun vihdoin hiljennyt hotellille.

Kaikki kilpailupaikalle tulijat ovat samanhenkisiä niin kuin sinäkin. Kiinnostus voi kohdistua yleisurheiluun, ratsastukseen tai mitä lajeja olympialaisissa onkaan. Ja Formula 1 matkat yhdistävät autourheilua rakastavia ihmisiä. Kuka fanittaa ketäkin, se on aina yhtä jännittävää huomata.

Onko tämä elämysmatka sen arvoinen, että sinne kannattaa lähteä? Kerran elämässään voi laittaa itsensä niin sanotusti likoon ja nauttia muiden urheilufanaatikkojen seurasta toivottavasti aurinkoisessa Pariisissa tai missä tahansa eurooppalaisella radalla. Kotiin palaat aina kokemusta rikkaampana.