Kuulento on maata kiertävään kuuhun tehtävä miehittämätön tai miehitetty lento. Tähän päivään mennessä kuussa on käynyt vain muutama astronautti. Ensimmäinen kuumoduuli laskeutui kuun pinnalle 20. heinäkuuta 1969. Mukana kuulennolla olleet astronautit ovat ensimmäiset kuun pinnalle laskeutuneet ihmiset. Tämän kyseisen kuun valloituksen on epäilty jopa olevan suuri huijaus Hollywood -tyyliin ja aiheesta on monta salaliittoteoriaa. Ihmiset ovat päässeet erilaisin tavoin ilmaan jo vuosikymmeniä. Lentokoneet kuljettavat mantereelta toiselle. Laskuvarjohypyt, kuumailmapallot ja erilaiset pienlentokoneet auttavat myös näissä tavoitteissa. Vielä ihmisellä on kuitenkin valtaamatonta aluetta, jonne katseet ovat olleet suunnattuna jo kauan. Onko kuulento tulevaisuutta?
Kuulento ja sen tuomat mahdollisuudet kiinnostavat astronauttien lisäksi monia kaupallisia toimijoita. Esteenä on ollut muun muassa se, että kuuraketti on hyvin kallis rakentaa ja ylläpitää.
Kuuraketti eli avaruussukkula on miehitetty avaruusalus, jolla on mahdollista kuljettaa rahtia. Kuun pintaa kartoitettiin usean vuoden ajan ennen ensimmäistä avaruuslentoa. Tutkimukset ovat erilaisista syistä jatkuneet näihin päiviin saakka. Kuumatkat kiinnostavat myös kaupallisessa tarkoituksessa.
Usealla maalla on oma avaruusohjelma ja halu jollakin tavalla päihittää muut maat. Avaruutta tutkitaan kansainvälisellä yhteistyöllä, mutta silti yhä kilpaillaan ensin kuuhun ehtimisestä. Maata kiertävät satelliitit ovat myös avuksi ilmastonmuutoksen hallinnassa. Satelliitit ovat käytössä silläkin hetkellä, kun navigaattori käynnistetään. Kuun ja avaruuden tutkiminen ei ole pelkkää kilpailua, vaan siitä on myös hyötyä ihmiskunnalle.
Kuussa kiehtovat muun muassa sen tutkimattomuus ja salaperäisyys. Ihminen haluaa hakea kuusta siellä olevia rikkaita mineraaleja, kuten kultaa ja hopeaa. Sen lisäksi kiinnostaa saasteeton energia. Avaruusohjelmat kuitenkin ovat kalliita ja monimutkaisia, joten niitä pitää suunnitella huolella ja pitkään. Kuusta halutaan myös tukikohta mahdolliseen Marsin matkaan.
Kuu on kuitenkin vielä suhteellisen tutkimaton. Sen mineraaleista ja ilmakehästä on saatu tietoa erilaisten satelliittien avulla sekä kuussa käyneiden astronauttien mukanaan tuomista näytteistä. Kuuturismin ja kuulennon uskotaan jossakin vaiheessa tulevan ajankohtaiseksi niille ihmisille, joilla on rahaa maksaa. Ainakin siihen asti pitää vielä etsiä muunlaiset elämyslahjat ja yllätykset.
Kuuhun on lähetetty siihen vuosikausia valmistautuneita astronautteja, sillä siellä on täysin erilaiset olosuhteet kuin maan pinnalla. Jo aiemmin mainittu tuulitunneli voisi kuvata olotilaa kuussa, sillä siellä vallitsee painottomuus. Painottomuus aiheuttaa muutoksia silmissä ja verenkierrossa. Kuulento aiheuttaa astronauteille usein näköongelmia. Voima ja lihasmassa katoaa sekä luut haurastuvat. Ihmisen elimistöltä vaaditaan sopeutumista jo lyhyellä matkalla ja paluun jälkeen vuorossa on kuntoutus. Ruokana kuumatkalla voi käyttää tähän tarkoitukseen valmistettua kuivaruokaa.
Kuun uskotaan olevan tutkijoille eräänlainen avain maan tulevaisuuteen. Sieltä käsin saa tietoa myös maan historiasta ja hiilidioksidipäästöjen lähteistä. Astronautit ovat tuoneet mukanaan tärkeitä tietoja ja huomioita kuusta sekä avaruudesta. Villeimpien suunnitelmien mukaan ihminen voisi muuttaa kuuhun tai jollekin muulle aurinkokunnassamme sijaitsevalle planeetalle, mikäli olosuhteet maassa radikaalisti muuttuisivat. Siriussport pitää parempana vaihtoehtona huolehtia maapallosta, jotta ihmiskunta saisi olla täällä mahdollisimman pitkään.