Vapaalentotunneli kuin siivillä lentoon

post thumb
Koulutus
kirjoittanut Valtteri/ 22 May 2022

Vapaalentotunneli kuin siivillä lentoon

Vapaalentotunneli on sylinterinmuotoinen tunneli pystysuunnassa. Tunnelissa on mahdollista simuloida laskuvarjohyppäämistä ja vapaapudotusta. Se on myös suosittu elämyslahja ja mainio aktiviteetti vaikkapa polttareihin tai työpaikan virkistyspäivään. Ennen kuin päättää ostaa lentoelämyksen, on hyvä varmistaa että itsellä tai lahjan saajalla ei ole fyysisiä rajoitteita tai sydänsairauksia. Selkä-, niska-, olkapää- ja nivelvammat sekä raskaus ovat myös este. Maksimipaino on 125 kg. Sinne ei saa mennä päihtyneenä, vahvasti lääkittynä tai muuten henkisesti epävakaassa tilassa.

Koe vapaalentotunneli ja anna ilmavirran viedä mukanaan

Ennen lentoa jokainen käy lentokoulutuksen, josta saa tarvittavat tiedot tunnelissa lentämiseen. Kouluttaja näyttää käsiohjeet ja kertoo mitä ne tarkoittavat. Tämä on tärkeää, sillä tunnelissa on vaikeaa kuulla, mitä toinen sanoo. Ilma virtaa parhaillaan jopa yli 300 kilometriä tunnissa. Ensikertalaisella ilmavirtaus on pienempi ja kun kokemusta karttuu, nopeuksia voidaan kasvattaa. Aloittelijat lentävät aina ohjaajan kanssa ja myös varusteet saa paikanpäältä.

Kaipaatko villejä ideoita elämyslahjoihin? Siriussport kertoo vinkit, mitä antaa lahjaksi hänelle, jolla on jo kaikkea. Siriussportin nettisivuilta löydät jännittäviä tapoja yllättää ystävä, työkaveri tai vaikka koko perhe. Aineeton lahja jää mieleen, hyvässä ja pahassakin, jos sattuu pelkäämään esimerkiksi korkeita paikkoja tai vauhdikasta menoa. Pääasia, että on jotakin mitä muistella.

Rohkeasti kokeilemaan ainakin

Olisiko tunnelilento yksi niistä elämyksistä, minkä voisi ainakin kerran elämässään kokea? Jos ei uskalla lähteä ihan suoraan benji- tai laskuvarjohyppäämään, mutta kaipaa jotain sen kaltaista, tuulitunnelissa on mahdollista kokeilla myös vapaapudotusta, jota kutsutaan nimellä ”Indoor BASE-hyppääminen”. Tällöin käytetään tunnelin yläpäässä olevaa ovea, josta hypätään alas ja annetaan ilmavirran ottaa kannateltavakseen.